Ineke Bresser Coaching Ineke Bresser Coaching

Biografie

 

Ik ben geboren in 1950 in Arnhem in een gezin van zeven meisjes. Ik was de middelste in de rij. Mijn vooropleiding bestond uit gymnasium alfa en de Frederik Muller Academie in Amsterdam. Voor ik coach werd was ik 10 jaar uitgever en directeur van het Uitgeef -en Informatiecentrum van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn in Utrecht. Daarvoor was ik 22 jaar hoofd van de afdeling Productie en Vormgeving van Uitgeverij J.M.Meulenhoff in Amsterdam. Ik oefen het vak van coach nu ruim 16 jaar uit. In dienstverband van het kennisinstituut NIZW, later Vilans, MOVISIE en het Nederlands Jeugdinstituut. In 2003 startte ik naast die vaste baan ook mijn eigen praktijk, IBCoaching, in het centrum van Den Haag.


Ik ben praktisch ingesteld en resultaatgericht (als producent en uitgever heb ik altijd moeten werken met deadlines), ik ben open, ik kan goed luisteren, spiegelen en to the point zijn. Ik ben positief en optimistisch ingesteld, ik heb vertrouwen in mensen en houd van de nuance. Een goede basis is mijn ervaring als leidinggevende, al vanaf mijn 25ste jaar. En later als manager en directeur. Ik gaf leiding aan zo’n tachtig medewerkers. Ik volgde een coachopleiding bij Schouten en Nelissen en diverse cursussen in het kader van coachen en loopbaanbegeleiding. Het meeste leerde ik gedurende drie jaar van twee meester coaches en van mijn eigen cliënten.


Ik heb de afgelopen jaren inmiddels heel veel mensen gecoacht en getraind en veel groepen begeleid op onderwerpen als teambuilding, management development, visieontwikkeling, procesbegeleiding, timemanagement, stress en werkdruk.

Terug naar Introductie <

Personal coaching - Coaching on the job - Oriëntatie op loopbaanontwikkeling - Ondersteuning bij (dreigend) ontslag -Re-integratietrajecten - Teambuilding - Begeleiden van intervisiegroepen- Procesbegeleiding - Management development trajecten - Timemanagement - Presentatietechnieken - Omgaan met werkdruk - Personal coaching - Coaching on the job - Oriëntatie op loopbaanontwikkeling - Ondersteuning bij (dreigend) ontslag -Re-integratietrajecten - Teambuilding - Begeleiden van intervisiegroepen- Procesbegeleiding - Management development trajecten � Timemanagement � Presentatietechnieken - Omgaan met werkdruk